Sälja guld i Stockholm

Guide till att sälja guld Stockholm
Om du är ute efter att sälja guld Stockholm blir du förmodligen glad över att höra att det idag är lättare än någonsin. Detta beror förstås på att guldpriset på senare år gått upp otroligt mycket, vilket gör att fler både vill sälja sitt guld, och köpa guld. Just nu när priserna på guld är så förmånliga är det därför ett bra läge att göra sig av med gammalt guld som man inte har användning för. Eftersom många efterfrågar att sälja guld i just Stockholm kommer här några tips på vart man kan vända sig när man vill sälja guld Stockholm.Till en guldsmed
Juveleraraffärer och guldsmeder är det traditionella stället att vända sig till när man vill sälja guld. Då går man helt enkelt in till valfri juvelerare eller guldsmed och ber dem värdera det guld man har. Detta är kostnadsfritt hos de allra flesta, och du får då ett exakt pris av guldsmeden eller juveleraren, och du kan då avgöra om du tycker att det är värt att sälja ditt guld för detta pris eller inte. En del juvelerare och guldsmeder smälter ned guldet och använder det själva för att tillverka nya smycken, medan andra säljer guldet vidare. Väljer du att sälja guldet till en juvelerare eller guldsmed brukar du få med dig kontanter direkt, om det inte rör sig om jättestora belopp, då görs i regel istället en överföring till ditt bankkonto.

Till nätet
Även om du befinner dig i landets huvudstad när du ska sälja guld Stockholm är det inte säkert att du har tillgång till de bästa priserna. Idag finns det nämligen även många företag som köper guld på distans, och de kan faktiskt ofta erbjuda riktigt bra priser.

När man säljer guld på distans är det vanligt att man letar upp dessa distansföretag med hjälp av sökmotorer, och sedan beställer hem ett specialkuvert som är avsett för just guldhandel, och därmed både är försäkrat och rekommenderat. Även av ett distansföretag får du först en värdering, som är kostnadsfri, och godkänner du det föreslagna priset, betalas pengarna ut till ditt bankkonto. Om du däremot inte anser att priset du blir erbjuden är bra nog, skickas guldet helt enkelt tillbaka till dig.

Till pantbanker
Man kan även vända sig till pantbanker och auktionshus för att sälja guldföremål. Tänk dock på att när du vänder dig till en pantbank, så ses försäljningen snarare som ett lån, eftersom du även har möjligheten att köpa tillbaka guldet senare om du vill det.
Även olika pantbanker och auktionshus i Stockholmsområdet hittas enkelt och snabbt med hjälp av Internets sökmotorer, men du kan även ta Stockholms telefonkatalog till hjälp om du föredrar det av olika anledningar.