Sälja guld i Malmö

Så gör du för att sälja guld Malmö

Om du har en del gamla guldsmycken hemma som du inte längre använder, vet du väl att du numera kan sälja dem lätt och smidigt, och på så sätt få rena kontanter istället för smyckena. Malmö är en av de bästa städerna för alla som behöver sälja guld dessutom, så här kommer några tips på vart du kan vända dig när du vill sälja guld Malmö.Ställen där du kan sälja guld Malmö
Guldcentrum, som ligger på Djäknegatan 21. De har även en butik i Lund och kommer även att öppna butiker i Helsingborg och Göteborg inom kort, så detta är ett av de mest välkända företagen i branschen och staden. Värderingen hos Guldcentrum utförs alltid mitt framför dig, så att du kan se så att allt går rätt till.

Dahlgren Ädelmetall, som ligger på Citadellsvägen 23. Har jobbat med guldhantering och köp sedan år 1918 och är därmed ett av de äldsta företagen inom branschen i Malmö. Erbjuder i regel höga priser och har inga dolda avgifter.

Pantbanken i Malmö, som faktiskt är en av de största pantbankerna i hela landet. Ligger centralt, på Hamngatan 3. Du kan även sälja annat, förutom guld, här om du vill.
Svenska Guldreserven, på Adelgatan 21. Här kan du dock inte bara traska in, utan du måste boka tid i förväg. Information om hur du gör detta hittar du på deras hemsida.

Andra sätt att sälja guld Malmö
Glöm inte heller att du alltid kan försöka sälja guldet du har på distans, via så kallade guldbrev. Detta är särskilda, förfrankerade och försäkrade kuvert som du beställer hem av guldköparföretag och sedan skickar tillbaka till dem för att få guldet värderat. Det finns flera distanshandelsföretag att välja mellan i branschen, och du hittar dem enkelt med hjälp av sökmotorer på Internet, som t.ex. Google.

Bra att veta om att sälja guld i allmänhet
Du måste vara minst 18 år gammal och kunna uppvisa legitimation när du ska sälja guld. Detta för att man vill undvika att stöldgods säljs. Alla sorters guld kan säljas, från skrotguld till tandguld och mycket annat.

Tyvärr finns det en del oseriösa guldhandlare, så känner du dig det minsta osäker på om en guldhandlare är seriös eller inte, försök kolla upp säljarens rykte, t.ex. med hjälp av Internets sökmotorer (det går ofta!) och vänd dig i värsta fall till en annan handlare om du känner dig osäker.