Sälja guld i Göteborg

Tips för att sälja guld Göteborg
Förr hade man endast några få alternativ när man ville sälja guld Göteborg, men idag är alternativen många, till stor del beroende på att allt fler fått upp ögonen för att både köpa och sälja guld. Idag finns det därför fler ställen än någonsin innan som man kan vända sig till när man vill sälja guld Göteborg. I denna artikel kommer de mest populära metoderna för att sälja guld Göteborg att presenteras.Att besöka en guldsmed
De flesta juveleraraffärer och guldsmeder köper gärna guld, och det var länge det enda sättet att få sitt guld sålt på. Denna metod kan fortfarande användas, och det funkar helt enkelt så att du går till valfri guldsmed eller juveleraraffär och visar upp guldet du vill sälja för dem. De kommer då att värdera guldet, beroende på vikt (efter att eventuella stenar och pärlor tagits av) och karat, och ge dig ett prisförslag. Är det så att priset låter bra, får du med dig kontanter hem, och lämnar ifrån dig guldet. Om du däremot inte tycker att priset lät rimligt, kan du ta med dig guldet och försöka på ett annat ställe istället.

Att sälja guldet på distans
Trots att det finns en mängd butiker och guldsmeder att vända sig till på plats i Göteborg kan det även vara värt att överväga att sälja guldet på distans, eftersom distanshandelsföretagen ofta kan erbjuda riktigt bra priser på guld, eftersom de har låga omkostnader och verkar i hela landet. Man säljer guld på distans genom att leta upp ett distanshandelsföretag av det här slaget, t.ex. via Internet, och beställa hem ett så kallat guldbrev, som i själva verket är ett specialkuvert som du kan lägga guldet i. Detta kuvert skickas sedan till företaget, som värderat guldet på samma vis som en guldsmed gör, och återkommer till dig med prisförslag, t.ex. via sms eller mail. Du får då bestämma om du vill godta detta pris eller inte. Godkänner du det föreslagna priset kommer dessa pengar att betalas ut till ditt bankkonto, annars skickar företaget ifråga hem guldet till dig igen.

Att beställa guldbrev kostar inget, och guldbreven är även försäkrade, utifall att de skulle komma bort på vägen.

Besök en pantbank
Sist men inte minst kan det även vara en god ide att besöka en pantbank, då guldsmycken och andra guldföremål ofta lämnas in hos dem. Egentligen lånar man ju pengar av en pantbank, eftersom man förbehåller sig möjligheten att köpa tillbaka guldet, men du behöver givetvis inte göra detta, och i så fall funkar en försäljning av guld till en pantbank precis som vilken annan försäljning som helst.

Även din närmaste pantbank hittar du enkelt med hjälp av Internets sökmotorer.

Viktigt att tänka på
Som alltid när man ska sälja något är det viktigt att komma ihåg att priserna man kan få varierar stort beroende på vart man vänder sig. Det är därför alltid viktigt att försöka jämföra pris hos åtminstone några olika företag innan man faktiskt säljer guldet man har.